Palce odcięte

Anetka

Moje dłonie bez palców
Z dziesięcioma zakrzepami krwi
Najmniejsze muśnięcie
sprawia dziki ból
Lecz tylko to mi pozostało

Bezużyteczne ręce
Nie potrafiące nic podnieść
Nie mogące nikomu pomóc
Nie umiejące nic
z wyjątkiem swego bycia

Moje dłonie bez palców
Z dziesięcioma zakrzepami krwi
Już nie pozwolę opatrzeć ran
Nikomu więcej nie zaufam
Na pół złamałam Mojżeszowe Prawo
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Anetka
Anetka
Wiersz · 17 lipca 2004
anonim