curriculum vitae (ojcu)

memento

tak nieopatrznie
wymyśliłeś sobie
życie zza szkolnej
ławki pogwizdując
na jej długie nogi

45 minut
tygodniowo
to niewiele ale
przecież lubiłeś historię

w zdrowiu i chorobie

twój znicz nie
oparł się obcasom
zazdrości drugiej
aż nawet ja przestałam
być świadectwem
memento
memento
Wiersz · 18 lipca 2004
anonim