"Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto"
nie dla nas ich piękne młode ciała
i skóra ich miękka i zapach cudny
mówił
nie dotkniemy ich swoimi spragnionymi ustami
jak u Anakreonta rozdziobią ich ptaki padlinożerne
gdzież ci młodzi chłopcy których sarnie oczy i sprężyste kończyny
o zawrót głowy nas przyprawiają?
"Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto"
ich piękne młode ciała nie są dla nas
i skóra ich miękka i zapach cudny
mówił że
swoimi ustami spragnionymi ich nie dotkniemy
rozdziobią pięknych ptaki złe jak u Anakreonta
gdzie są ci młodzi chłopcy których oczy głebokie i delikatne dłonie
przyprawiają nas o zwrót głowy?
"Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto"
ich ciała piekne i dłoń wonna
o zawrót głowy nas przyprawiają
nie dla nas są jednak ci młodzi chłopcy
ich skóra powabna i oczu toń niespokojna
choć nic co męskie nie jest nam obce
"Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto"
piękne ich ciała
ich zapach
ich woń cudowna
nie są dla nas
wiem że rozdziobią ich ptaki niczym u Anakreonta
patrzę na tych młodych chłopców
których włosy miękkie i postać przystojna
sen z powiek mi spędzają
"gdyby męskośc polegała na posiadaniu jak najwiekszego narządu płciowego
nasza cywilizacja składała by się z samych Juliuszów Cezarów i innych morderców"
("punkowe mądrości ludowe" 13)
z dedacją dla "facetów"
13 chyzy
Wiersz
·
18 lipca 2004
-
barošlepiej... znacznie lepiej niż w przypadku "murów...", ale nadal nie jest to, co oczekuje plebs...
-
nFojej, takie to płaskie. Pomysł ciekawy, nie powiem. Ale wykonanie? Kepskie. Cały czas czytam to samo.
-
turn offtekst jest zwyczajnie beznadziejny. pisal go gej, dla gejow, o gejach? a moze to kiepski zart, mierna prowokacja? gdzie niegdysiejsze, niezle teksty, jakie sie tutaj - co prawda z czestotliwoscia komety Hulleya - ale pojawialy
-
Anonimowy UżytkownikAni dobra prowokacja, ani interesujacy temat. Bojówka gejowska?