to takie niepoważne zejść w tle noworocznych toastów

memento

nigdy nie umiałam
spojrzeć w twoja stronę
mrużąc oczy słońcem
jak na filmach dzieci
klepią paciorki
opuszczone

a te łzy po latach
chyba nie prawdziwe
i pamięć szwankuje
zdjęcia w dokumentach
na mój wiek przecież
zbyt ckliwe

nie czuwaj tylko
śpij przecież nie
wplotę cię ot tak
w moje życie
memento
memento
Wiersz · 20 lipca 2004
anonim
  • Misha
    Podoba mi się przez ten delikatny matematyczny wątek, który wplotłaś w strofy..
    Jest w tym wierszu coś Twojego, co nie pozwala mi do końca złapać przekazu.. pomóż mi,
    napisz w jakich okolicznościach napisałaś ten kawałek?

    na razie nie oceniam

    pozdrawiam .Misha.

    · Zgłoś · 20 lat
  • memento
    hm... moja matka zmarła 23 lata wcześniej w pewną sylwestrową noc. wiem że nie powinnam tego pisać, ale... :)

    · Zgłoś · 20 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    cc
    Dobre wiersze to proste wiersze.

    · Zgłoś · 20 lat
  • memento
    pomijając już samą generalizację (one nigdy nie są prawdziwe) to zastanawiam się - co znaczy prosty wiersz?

    · Zgłoś · 20 lat