*****

druid777

Kryształowa tafla roziskrzonych błysków
Czystości imaginacja pierwotna
Sumienie powszechne
Materialna struktura to
Czy inna
Wyrasta doświadczeniem
Nakazem życia
Jest dzieckiem ducha czasu
Może wyrodnym
A może jedynym

Posługiwacze sumienia
Kreatorzy świata kreatorzy chwili
Czepiają się tej kryształowej tafli
Przeszywającej ludzkie dusze
Zespalającej
Niewyrozumiałej

Niebezpiecznie jej tykać
Śmiertelnikowi
Trzeba Mocy
Sumienie i błysk początku
Niewyobrażalne
Oceń ten tekst
druid777
druid777
Wiersz · 24 lipca 2004
anonim