Literatura

Byłem tam (wiersz)

Michał

Byłem tam gdzie...
słońce krnąbrnym się wydaje dzieckiem
wesoło malując złoto-żółto-zieloną paletą
wśród mchów radosnych, krzewów wesołych
widziałem taniec sosen dostojnych
iskrzących w świetle swe zielone żyły
którym wiatr bajeczne przygrywał takty
szyszki kwiliły do mnie niewinnie
gałęzie wiły się w błogiej rozkoszy
skowronki,gile,żuki, motyle
pląsały po czystym niebie
byłbym tą chmurą gdybym miał teraz ciebie.

niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marynia
marynia 5 sierpnia 2004, 09:35
Nie umiem pisać wierszy, ale lubię je czytać. Pięknie opisujesz cud natury, a ona jest dla mnie ratunkiem zalęknionej duszy,czuję zapach tych sosen,mchów,szyszek,słyszę wiatr ,skowronki,gile.....Dziękuję już czuję się lepiej
Anka 88:)
Anka 88:) 15 stycznia 2007, 09:19
spooko wiersz=) sama wiersze piszę. Twój też podoba mi się=) pozdro:*:*
przysłano: 14 kwietnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca