niech się pani nie martwi

nF

niech się pani nie martwi
przecież jesteśmy martwi
nie pozostało nam już nic
tylko trzymać kciuki
krzyżować palce i gwizdać przez zęby

bo wciąż jesteśmy piękni
gdy przeglądamy się w wiekach
zamiast strun stroimy sobie żarty
nic wcale statycznie statystycznie
stoimy sobie wszystko albo nic

stać nas na intertekstualność
noc wcale statycznie
dzień przegląda się
a my jak za życia
czuj czuwaj wszystko i ni
nF
nF
Wiersz · 29 maja 2006
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    midori
    dodałabym jeszcze melodię a la Elektryczne Gitary ("to już jest koniec...) i byłby kolejny hicior radiowy :D

    · Zgłoś · 18 lat
  • Ish L.
    I stara wyswiechtana gwardia juz tu jest z powrotem

    pozdrawiam

    · Zgłoś · 18 lat
  • BlueBlues
    argh, "wrzystko" ????, ja wiem, na klawiaturze można byka strzelić ale aż mnie zakłuło ;P zręczny tekst, swobodny

    "zamiast strun stroimy sobie żarty"
    ten fragment jest najlepszy

    · Zgłoś · 18 lat
  • nF
    Mam problemy ze wzrokiem. Nawet zauważyłem ten błąd, ale na innym komputerze, więc nie poprawiłem i zapomniałem. Zazwyczaj staram się dopracować publikoane teksty :-)

    I dziękuję.

    · Zgłoś · 18 lat
  • ania
    statystycznie mi się podoba :) choć wrażenia są sinusoidalne:)

    · Zgłoś · 18 lat