Szklana pułapka

Prymityw,Liryk

Szklana pułapka ma dwa końce:
Jeden napełniasz Bogiem,
A drugi pozwala Ci z nim obcować.
W świętym żarze inicjacji,
W kręgu duchownych, ubranych w dresy,
W ślepym zaułku świątyni,
W burdelowym celibacie,
W mentolowym dymie kadzideł
Zostajesz wiernym.

Szklana pułapka ma dwa końce:
Jednym jest życie ateisty,
A drugim religia niewidzialnych kajdan.



Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 12 głosów
Prymityw,Liryk
Prymityw,Liryk
Wiersz · 21 sierpnia 2000
anonim
  • zrobiona
    swietnie wartosciowe. za nieskonczonosc biletow zuzytych

    · Zgłoś · 22 lata temu