niewolnico wolności
źle pojętej
pospiesznie przypiętej
do własnej młodości
na przekór szarości
i ludzkiej złości
gdy patrzą na ciebie
chcąc swojej mądrości
dać upust
ciągną za spust
i szast
i prast
chybią lecz trafiają..
franciszka
Wiersz
·
20 czerwca 2006
-
kulwszyscy krzycza by komentowac, wiec mimo braku uprawnien do oceniania czyjejkolwiek poezji - podoba mi sie. w formie i przeslaniu.
-
estelMi też się podoba, ciekawie dobrane rymy, treść też ciekawa. Jednym słowem - niebanalne.
-
Jagnapodobało by mi się bardziej gdyby się nie rymowało
-
anonimowajak dla mnie bardzo dobre. daje do myślenia;)