Nominacja

Maciej Chrząstka

na trzydzieste trzecie urodziny przestanę wierzyć
w przesądy zdmuchując już za dużo zniczy z tortu
mianuję się na salomona i będę nalewał z pustego
śpiewając pod nosem happy birthday skurwysynie
wywalę z szafy skarpety krawaty na znak protestu
przeciw faktom dokonanym i prognozom pogody

podziękuję chipsom że przyszły kiszonym ogórkom
za odejście od zasad animal planet za zdefiniowanie
człowieka jako zwierzę desce klozetowej za wierność
oraz wszelkiej maści powszedniości za przybycie

red bull miał dodać skrzydeł wypłukując żołądek
po trzecim toaście wyleczę psychiatrów psychologów
i służbę zdrowia z białych kitlów i koślawego pisma
wezmę przepisane tabletki przestając gadać od rzeczy
sam się zbawię i zajdę w ciążę ewentualnie pocierpię
za miliony wychodząc między prezentami do ubikacji
przed północą wyproszę z domu ostatniego gościa
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 23 głosy
Maciej Chrząstka
Maciej Chrząstka
Wiersz · 3 lipca 2006
anonim
  • Pietrucha
    Ciekawy tekst, wg mnie brak interpunkcji pasuje w tym przypadku :-)
    Zdecydowanie jednak nie podoba mi się używanie przekleństw(a) w poezji, jakakolwiek by to poezja nie była.

    · Zgłoś · 18 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Maciek
    Bardzo śmieszna sprawa z głosami żenada jak na serwisach dla "PoEtYcKiCh NaStEk". Gratuluję kompleksów i pozdrawiam a zarazem spadam

    · Zgłoś · 18 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    pomysł super, brak interpunkcji ten układ wersów nieco przeszkadza, przez co wszystko zbyt chaotyczne a zatem mało przekonujące.
    wersy i interpunkcja są by pomagać czytelnikow zrozumiec warto je więc stosowac - tak mi sie zdaje.;)

    · Zgłoś · 18 lat temu
  • dairt
    hm, daje do myślenia.
    bardzo dobrze stworzony obraz.

    =))

    (i nawet nazwy produktów mi nie przeszkadzają)

    · Zgłoś · 18 lat temu
  • franciszka
    sarkastycznie
    podoba_mi_się!

    · Zgłoś · 18 lat temu