Naga jak lampa
między a pomiędzy
wstawiona w kąt
rozświetlona, ciepła
żarówka
sztuczne światło
jak ciepło wtórnego odczucia
wciąż między kątem a ścianą
bezwstydna naga lampa
prześwietlona
zawarta w dwóch odsłonach
klękam w twym świetle
szepcząc: Amen.