brak tytułu, tytułu brak

Aspa

Naga jak lampa
między a pomiędzy
wstawiona w kąt
rozświetlona, ciepła
żarówka
sztuczne światło
jak ciepło wtórnego odczucia

wciąż między kątem a ścianą
bezwstydna naga lampa
prześwietlona
zawarta w dwóch odsłonach

klękam w twym świetle
szepcząc: Amen.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Aspa
Aspa
Wiersz · 14 lipca 2006
anonim