Kielich goryczy

Monia

Przechylam kolejny kieliszek czerwonego wina
za te wszystkie rewolucje
których nie rozumiem
i jeszcze głośno zamknę drzwi
abyśmy sami zostali w pokoju

-Ciekawe czy zagrają nam Chopina
-Raczej rzucą czosnkiem

Ja tymczasem
przekręcam się do góry nogami
może szybciej uderzy do głowy

Odwracam się murem
za plecami
syfiąca gorycz
Monia
Monia
Wiersz · 19 lipca 2006
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Jagna
    Nie przemawia do mnie

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Jagna
    ups kliknęłam nie na tą ocenę co chciałam... miało być dużo niżej, ale co tam, na zdrowie niech Ci będzie ;)

    · Zgłoś · 18 lat
  • Sylwia Staśkowiak
    Ta końcówka trochę psuje efekt. Czasami mi sie wydaje jakbyś nie do końca wiedziała co chcesz powiedzieć i w jednym wierszu upychała kilka wątków. Ten bałagan działa bardzo niekorzystnie...

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    beeneidiusz
    dżizas syfiąca gorycz z nogami do góry cóż to za twór? ;>

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    ioiuoiu
    yjuyuyuytujyg7dtgjytdxjndtyxcnjydt

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    MASINKA
    BEYNADYIEJA POPROSTU TANDETA I TZLE

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Obciągniesz mi ?
    Nieprzemawia to do mnie. Dziwne i tyle. Bardzo dziwne.

    · Zgłoś · 17 lat