Szyba

Sylwia Staśkowiak

Rysowałam serduszka
Na zaparowanej szybie,
Lecz zobaczyłam tylko staruszka
Co na mą miłość dybie.

Tramwaj zadzwonił, odjechał,
Lecz tyko z moją głową.
Na myśli nie poczekał
I na duszę płową.

Myśli zaś są daleko,
Choć na tym samym przystanku,
Już dawo rozlało się mleko
Mój miły kochanku.
Sylwia Staśkowiak
Sylwia Staśkowiak
Wiersz · 25 lipca 2006
anonim
  • Aspa
    bardzo przypomin ami piosenki sdm sielski anielski klimat

    · Zgłoś · 18 lat
  • kiuu
    gdyby bardziej rymy byly naturalne to cos by z tego bylo

    · Zgłoś · 18 lat
  • Andrew Wiggin
    Brzmi trochę jak rymowanka dla dzieci. Może efekt zamierzony.

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Ol.la
    mi się podoba,
    trochę zabawnie
    ładnie Sylwia,ładnie :D

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Ol.la
    ocenka bardzo dobra wędruje do ciebie :D

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Nati z chełma
    Świetne naprawde!!to jest superkowe nigdy lepszego nie widzialam!!nie myśl ze prawie ci takie komplementy bo cię znam i bardzo lubie to jest na serio cool!!

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    beeneidiusz
    Jakiś urok to to ma. Może od tego mleka na przykład. Pozdrawiam R.

    · Zgłoś · 18 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    alfonso
    szczezre to uwazam, ze to jest do dupy

    · Zgłoś · 18 lat