błogosławieństwo

mara

pytasz mnie o tabletki na miłość
na dziecko bez serca
by się nie rodziło

a ja bym ci złożyła
ofiarę z kobiecości
co w bólu krzyża
zapowiedź nowego życia niesie

wieczorne modlitwy u stóp mych
odmawiałbyś
błogosławiony owoc twego łona
i ty pomiędzy niewiastami


a językiem grzesznika
odnajdował
wzgórza ziemi obiecanej
mlekiem płynącej
i miodne doliny

jak ci sie z innymi sypia
pytasz
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
mara
mara
Wiersz · 28 października 2006
anonim
  • Hekate
    A-ha, mnie ten wiersz też zainteresował. Nie jest banalny, co się chwali. Więcej nie powiem, bo mnie już co-po-niektórzy wyprzedzili ;)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    pomysł bardzo , nad wykonaniem popracuj , chociaż naprawdę w niewielkim stopniu . Końcowa kursywa bardzo razi , wręcz drazni układem , przestaw dwa ostatnie wersy

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • yah
    drobne korekty przy kursywie pozwoliłem sobie nanieść. tylko techniczne.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • yah
    ha. no. tak wlasnie.
    nic dodać nic ując.
    ale na tak.

    pozdrawiam

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Niewierny Tomasz
    Wybacz mi literówki;)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Niewierny Tomasz
    pytasz mnie o tabletki na miłość
    na dziecko bez serca
    by się nie rodziło

    a ja złożyłabym ci ofiarę z kobiecości
    co w bólu krzyża zapowiedź nowego
    życia niesie

    wieczorne modlitwy u moich stóp
    błogosławiony owoc twojego łona
    i ty pomiędzy niewiastami

    językiem grzesznika odnajdywałbyś
    wzgórza ziemi obiecanej
    mlekiem płynącej
    i miodne doliny

    a ty pytasz
    jak ci sie z innymi sypia
    -------------------------------------
    zaciekawił mnie ten wiersz, jest w nim potencjał i temat godny uwagi, natomiast samo wykonanie pozostawia trochę, ale nie dużo do rzyczenie więc pozwoliłem sobie co nieco poprzestawiać literki. Może da coś do myślenia. A jeszcze w pierwszej strofie proponuję koniecznie zmienić słowo "rodziło" na jakieś inne bo jest do rymu z -miłość- i nie ładnie to wygladą już na wejsciu, tym bardziej, że wiersz biały. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 17 lat temu