czy żal poczuję
ew
mój czas jedyny jaki mnie obchodzi
to ten, gdy koniec jedwabistym cieniem
osnuje wszystko co mnie nie dotyczy
słońce nie znika nawet gdy zachodzi
jednak strach dławi muśnięty cierpieniem
lukrowana myśl ma posmak goryczy
myśl uciążliwa, że stojąc na łodzi
nie zaznam żalu za moim istnieniem,
że bez tęsknoty popłynę w świat zniczy..
ew
Wiersz
·
31 października 2006
"słońce nie znika nawet gdy zachodzi" to jest piękne.
Razi mnie tylko powtórzenie "myśl" trzeba zmienić. Trochę smutna końcówka, ale rozumiem, że czas refleksji teraz. Pozdrawiam
Ladnie napisane, rymy dobrze dobrane.
Stawiam najwyzsza ocene.
To, ze zadna ze minie poetka, to nie znaczy, ze nie doceniam innych : - )
Turusik
w poezji, a w tym kokretnym tekście wręcz nieodzowne ( ale mamy prawo odbierac=ć wiersze w zróżnicowany sposób!). Pozdrawiam!