Czy okruch melodii uchwycony podczas snu,
Której nuty niekończąco łączą się w cichy hymn
Może zachwiać równowagę tożsamości?
Tej, która stanowi też wyobraźnię - Wyobrażenie Wszechświata...
Ale kiedy zagłuszony tysiącami gwiazd
Nie usłyszysz tej jednej nuty,
Uzupełnisz ją wyobraźnią.
pozdrawiam
yah