Istota

severfire

znam ich, bo oni Mnie znają
rozdzieram ich słowa
karmię naiwnością nieśmiertelne dusze
wpajam do głów pragnienia

choć ciszą mówię
Mnie tak naprawdę nie ma.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 6 głosów
severfire
severfire
Wiersz · 12 listopada 2006
anonim
  • severfire
    zmieniam tytuł z "Istota" na "Bóg" -- tak, żeby każdy zajarzył o co mi chodziło ;-)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • severfire
    ew : Mnie jest specjalnie z duzej litery, swiadczy o megalomani osoby, ktora zyje tylkow naszych umyslach ;-)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    *miniaturki

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    mnie - na pewno z małej litery , bo wyrazsta z wersów jak przystojniak jakiś :)
    Przekonuje mnie forma mikniarurki i to ze treść w niej autor potrafił zamnkąć , przekonuje mnie brak interpunkcji , co swiadczy o tym , ze autor ma pojęcie , a najbardziej przekonuje mnie odnośnik do wiersza , proponuję wpleść go w wersy kursywą , zrobi się wtedy niezłe zestawienie i poruszy wyobraźnię .

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • yah
    hmm. a do mnie nie trafia. wstęp zapowiadał się interesująco. "bez obrazy", mysle, zupelnie nie potrzebnie dodane :).
    z samego tekstu tylko ostatni dwuwers bym zachował. a to trochę za mało. na nie.
    pozdrawiam
    yah

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • estel
    motyw Boga w poezji zawsze jest interesujący. i chyba bardziej niż inne prowokuje dyskusje i kontrowersje, czyli to, co tygryski lubią najbardziej. :)) w tym przypadku jestem jak najbardziej za. zastanawiam się tylko, czy nie ciekawiej byłoby Mnie dać z małego "m" ? pozdrawiam.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Domcia
    ładny kawałek poezji

    · Zgłoś · 17 lat temu