Zapisana w czasie obietnica
kiedyś będzie tylko sylabami
a uczucie którym spięły się
dwie dłonie za lat parę
przemieni się w kajdany
Dziś już nie ma
romantycznych happy endów
do grobowej deski
a miłosne ideały
bez mody na reinkarnacje
pozamieniały się rolami
z ułudami
W dobie tykających
sekundami westchnień
znamy tylko
uczucia kasowane
razem z SMSami
Sad but true!