Czas jak żmija zjadliwie całuje
a komu zależy w tym się lubuje,
gdzie wielka miłość tam wielkie nadzieje,
czasem tylko to drugie zostaje dla Ciebie.
Już wątki się nie liczą te co były,
nie ważne jest że wcześniej chwile pewne żyły,
bo to co było to wagi nie miało
a co się stało to tak być musiało.
Nikt nic nie obiecał, żadnego testamentu,
nie ma podstawy ani fundamentu.
Nie ma o czym mówić, jest o czym myśleć,
bo nie wiele trzeba by te myśli wywlec.
I sam i sama i oni i świat,
jak złodziej spokój serca twój skradł.
Bezmyślne chwile, zapomnienia i pamięci,
i uśmiech na twarzy i łza się w oku kręci.
Bezmyślne słowa, bezmyślne czyny
tak ja wobec Ciebie tak wobec mnie były.
Tylko człowiek, prawo do błędu,
szkoda że tak często bez sensu.
prosił bym jesli spamiętasz żebyś mi nie piała Grzegorz bo staro się czuje :)
a czy przewersowanie coś zmienia ??? a czy cukierek wyjmowany z szarego papierka powoduje taki sam ślinotok jak ten wyciągany z bombonierki ?:P