Takie czasy nam nastały,
(słowa pana Sowy!),
Zdrada - problem mały,
Byle kos był zdrowy!
Nie jest to myśl miła,
Lecz codzień się słyszy,
Że panuje kiła
A przyniósł ją czyżyk.
Pan czyżyk - światowiec!
Po świecie się kręcił.
Zamiast do lekarza pobiec
Syfa nam przypędził!
tylko uśmiech tu zostawię , bo się uśmiałam nieźle , może tomik wydamy z tuwimowskimi ptaszydłami , hm ? :)
Zresztą, po napisaniu 3 takich wierszyków, wydaje mi się, że życie by mi zbrzydło na samą mysl, że te ptaszki są bądź co bądź reprezentacjami ludzi.
ktoś chętny do ciągu dalszego? happy end jakiś może żebyśmy nie zwątpili? :)
o widzisz jak ładnie, nad ew będziesz to można od razu do niej zalinkowac w poszukiwaniu zrozumienia. :)