Literatura

Autobiografia (wiersz)

Outsider

Szedł sam przez pustynię
z otwartym sercem
zdradzony pocałunkiem
z twarzą bez wyrazu
obdartą z przeszłości
nie uciekał ani zdążał do celu
szedł
On wiedział że przeznaczenie
walczy o kształt jaki miało posiadać
nie zapomniał skąd jest
mimo to nie czuł się obco
wszystko odleciało z wiatrem
chociaż rozpaczliwie próbował złapać
uciekające myśli i słowa
rysuję jego portret
na płótnie własnego umysłu
jego ciało umiera
a duch odżywa we mnie
nie pożegnał się z jutrem
wiedział, że
wszystkich nas czeka jedna noc
raz trzeba przebyć tą drogę
a reszta niech pozostanie milczeniem...

dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 26 grudnia 2006, 16:45
Autobiografia? ciekawy pomysł. :)
i mi się podoba. chociaż w sumie nie te święta tematycznie :)
zatrzymuje opisem, wędrówką i przeznaczeniem.
pozdrawiam
Outsider
Outsider 27 grudnia 2006, 02:42
ja też się zatrzymałam:)
pozdrówka
i dzięki:)
Wesołego Nowego 2007-go!!! ekipie wywroty i wszystkim piszącym.Połamania piór ;))
sara-rajmund
sara-rajmund 11 stycznia 2007, 23:01
mhm tekst w porządku, ale widziałam, ze piszę Pani lepsze ;-) tak wogle looknęłam sobie do tekstów, jakie publikowała Pani lat temu, i widać, że bardzo się Pani rozwinęła przez ten czas literacko... oby tak dalej....
sara-rajmund
sara-rajmund 11 stycznia 2007, 23:01
* mała poprawka - "publikowała Pani pięć lat temu"
nitjer
nitjer 14 stycznia 2007, 14:05
Zatrzymująca autobiografia. A z całości jako najlepsze wybieram te fragmenty:

wiedział że przeznaczenie
walczy o kształt jaki miało posiadać

rysuję jego portret
na płótnie własnego umysłu
jego ciało umiera
a duch odżywa we mnie

Też uważam, że tekst w porządku.

Pozdrawiam :)
przysłano: 17 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora

A ja Milość
Outsider
Kiedy znowu?
Outsider
jestem
Outsider
Mur
Outsider
Płacz
Outsider
Niechciana
Outsider
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca