anioł bez skrzydeł

Fioletowa Niezapominajka

Nie musisz malować uśmiechu
na swej zmęczonej twarzy
Rozjaśniać poranków
gdy mroczne i zimne

Nie musisz ratować świata
i rozdawać chleba na ulicy
Ani osiągnięć mieć
tyle, że nikt nie zliczy

Nie wyjmuj z szuflady papierowych skrzydeł
nie potrzebujesz ich, by być aniołem
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 8 głosów
Fioletowa Niezapominajka
Fioletowa Niezapominajka
Wiersz · 26 grudnia 2006
anonim
  • nitjer
    Prosto, ale przekonująco. Najlepsza puenta.

    Pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • embarkakao
    świetne, proste( w tym dobrym sensie), ale jednocześnie sympatycznie pokomplikowane, tak by dało coś do myślenia

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    tak prosto że aż ładnie , mnie się podoba :)

    · Zgłoś · 17 lat temu