Literatura

'naiwna' (wiersz)

Judith

myślałam, że kiedy żyjesz, to głowę zwracasz ku północy
wypatrujesz świateł w moich oknach
ciepłym oddechem topisz szron na szybach
czerwonym jabłkiem karmisz Adama swojej tęsknoty
wypalasz papierosa (byłam pewna, że czuję dym...)

myślałam, że wyłączasz radio, aby lepiej mnie słyszeć
przykładasz ucho do zimnej ściany
podnosisz słuchawkę telefonu
cisza...
potem ogrzewasz ręce przy kubku z herbatą

myślałam też, że płaczesz za mną
o ja naiwna!
dzieliło nas siedem gór i siedem rzek
jak mógłbyś nawet pamiętać?

niczego sobie 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kini mini
Kini mini 5 kwietnia 2007, 15:05
naprawdę świetne :) pozdrawiam
przysłano: 1 września 2000

Inne teksty autora

nieczynne
Judith
raport
Judith

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca