czasu została się garstka
by przeżyć ten świat bez preludium
kończąc na początku świata
grę wstępną i ostatnią z gier
aktorem być wobec najbliższych
i liczyć łzy bo skrzywione tło
i nieposkładane myśli
i nie - bo czas się mgłą zakrywa
i tak - bo ja - nie ja
nieruchoma
niema
ślepa
widzialna
stopiona
niepotrzebna już - bo już
pozdrawiam.
do ew-ano 'została się'-bo czas ulotny ;)
pozdrawiam serdecznie:)
Ale dość tych dygresji. Może mi się nie podobać reakcja Autorki, za to jej wiersz bardzo mi się podoba.
No, poza tym nieszczęsnym "została się", które zgrzyta i jęczy na tle ogólnym - mnie osobiście kojarzy się to-to z jakimś propagandowym wierszykiem, została się garstka bojowców stojących murem za jedyną słuszną partią komunistyczną. Hmm. Nie, stanowczo jestem przeciwko temu "się".
Za to dalej świetna gra słów i zupełnie nie zgodzę się z Łukaszem - widać wprawę poetycką i owszem albowiem tak! Popieram też wyliczankę, w tym wypadku pasuje jak najbardziej. Dzięki niej w pełni wybrzmiewa przewrotne zakończenie.
Trochę gorzko, ale na pewno klimatycznie. Bez przesadnego patosu i wydziwiania. Jestem jak najbardziej za.
wiem pisze nieskładnie, lae... jak zaczynasz pewną regułę myślę ze ciekawie byłoby kontynuować ją przez jedną zwartą zwrotkę....