po rozstaniu

nitjer

dusza bliżej duszy
niż ciało ciała

nawet łza się tam nie mieści
gdy one na przeciwległych
krańcach nieskończoności

wspomnienie dotyku każe
całe universum przecisnąć
przez ucho igielne

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 12 głosów
nitjer
nitjer
Wiersz · 19 lutego 2007
anonim
  • nitjer
    Igko. Skoro WSZYSTKO jest do d ... , to racz zauważyć, że i Twój komentarz też :)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    iga
    wszystko jest do dupy

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    ikga
    wszystko jest do dupy

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • nitjer
    Zielonku. Miło mi, że zainteresowałem Cię tym wierszem. Dziękuję :)

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • zielonek
    wiersz krótki ale ciekawy odpowiada mi zwłaszcza teraz....... postroffka

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • nitjer
    Miło mi, że i tu zajrzałaś, a wiersz spodobał się. Za rozpisanie się wdzięcznym bardzo.

    Serdeczności dla Ciebie Hewko :)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • hewka
    wiersz dotknal, jedna z druga lza sie nie spotka, nieskonczonosc jest jak okraglosc... lzy, a potem juz nic, tylko w uchu igielnym odbicie, ech:) rozpisalam sie, pozdrawiam Cie serdecznie:)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • nitjer
    Weno :) Bywają takie bardzo szczególne momenty, że w tekście nagle odnajdujemy nie identyfikowane do tej pory głębsze znaczenia. Czytając teraz Twój komentarz dostrzegam bardzo daleko idącą zbieżność naszych wrażeń. Też ten swój wiersz w niektórych fragmentach odczytuję inaczej niż np. trzy tygodnie temu. Percepcja moja tego tekstu nie tylko wskutek własnych przemyśleń czy nieoczekiwanych życiowych wydarzeń znacznie została poszerzona. Dużo mi tym właśnie komentarzem Krysiu w tej materii uświadomiłaś. Dziękuję Ci za to i pozdrawiam równie serdecznie :))

    Witaj Ew :) Pięknie odczytałaś ten wiersz. Jestem pod wrażeniem słów Twojego komentarza. Tak doskonale oddają to, co chciałem przekazać. Dziękuję Ci bardzo. Pozdrawiam serdecznie :))

    Zielony żabolu. Miło mi, że dwie pierwsze zwrotki w Twoim guście. Namawiam Cię jednak do rewizji spojrzenia na tą trzecią. Ona - jak mi się zdaje - sugestywnie oddaje ekstremalną - iście nieziemską - moc ludzkich uczuć.

    Ogromnie przepraszam Was wszystkich za bardzo duże spóźnienie w odpowiedzi na te tak interesujące komentarze. Wydarzenia w ostatnich tygodniach po prostu trochę mnie przerosły. Postaram się w przyszłości uniknąć podobnych opóźnień. Raz jeszcze przepraszam.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • zielony.żabol
    pierwsze dwie zwrotki się podobają.... niestety potem wiem, że magia miała się skończyć, lae nie zapominaj o poświacie, która pozostać powinna

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    witaj nitjer :)

    rozszarpywanie tęsknoty mi się tu czyta , poezja jak się patrzy , niczego się przyczepić nie można bo potrafiłeś ująć w tak niewielu słowach tak wiele uczuć , mijania jakiegoś ,bezpowrotności ..

    · Zgłoś · 17 lat temu
Wszystkie komentarze