wrażenia z koncertu takashi’ego yamamoto

Telesfor Sraczkowski

wrażenia z koncertu takashi’ego yamamoto


drobny uśmiechnięty
niski wniebowzięty
pochylony nad instrumentem
za3muje czas
ośmiela marzenia
budzi drzemiące pod skórą wzruszenie

płacz duszy
i mrówki od pasa w górę
pomrukiwanie basów
kantylena wiolinów

na koniec
burza oklasków
pokłon z uśmiechem
i ból omdlewających rąk

10 maja 2006
Telesfor Sraczkowski
Telesfor Sraczkowski
Wiersz · 3 marca 2007
anonim
  • Kasia
    w sumie nie mam się czego doczepić, ale nie wzruszył mnie zbytnio, mimo, że zgrabnie napisane, obrazowo i wymownie. i ładne zakończenie, a to wielka sztuka kończyć w dobrym stylu...:)

    · Zgłoś · 17 lat
  • Telesfor Sraczkowski
    ta literówka ma być specjalnie :)
    drodzy dopuszczacze

    · Zgłoś · 17 lat