Literatura

za dalekim dniem... (wiersz)

Nielegalnie.hs

Mam nadzieje że wreszcie przejdzie... ;)
Zganiam się znów nad przepaścią
dniami nocami pisaną
u skąpka świata
u prawdzie wielkiej
gdy nocą histroria się pisze
Cierpieniem-bramy Twoje
a Duszą-osamotnienie
wprost
obok
w bok
niedalej niż mrok nadejdzie
tacy zwykli my
obcy
obcej
niepojętej
Lecz naprawde tylko ten
ten co trwa,liczy się
ten co gdy go złoją z błotem
wierzy w nowy lepszy dzień
a gdy słońce agrestową burzą zgoni lęk
i ukoi to co był
i ukoi dawny lęk
snem pogrywa wtedy cisza
ciszą wciąż pogrywa sen
i znów noc
i znówu cisza
tak jak kiedyś
nim podał wczorajszy deszcz....

fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 7 marca 2007, 21:29
Nielegalnie.hs - jeśli miałby przejść, to zatroszcz się o literówki i wklej ponownie, bo zastanowić się nad nim warto.
przysłano: 6 marca 2007 (historia)

Inne teksty autora

...
Nielegalnie.hs
Optymistycznie
Nielegalnie.hs

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca