za dalekim dniem...

Nielegalnie.hs

Zganiam się znów nad przepaścią
dniami nocami pisaną
u skąpka świata
u prawdzie wielkiej
gdy nocą histroria się pisze
Cierpieniem-bramy Twoje
a Duszą-osamotnienie
wprost
obok
w bok
niedalej niż mrok nadejdzie
tacy zwykli my
obcy
obcej
niepojętej
Lecz naprawde tylko ten
ten co trwa,liczy się
ten co gdy go złoją z błotem
wierzy w nowy lepszy dzień
a gdy słońce agrestową burzą zgoni lęk
i ukoi to co był
i ukoi dawny lęk
snem pogrywa wtedy cisza
ciszą wciąż pogrywa sen
i znów noc
i znówu cisza
tak jak kiedyś
nim podał wczorajszy deszcz....
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Nielegalnie.hs
Nielegalnie.hs
Wiersz · 6 marca 2007
anonim
  • estel
    Nielegalnie.hs - jeśli miałby przejść, to zatroszcz się o literówki i wklej ponownie, bo zastanowić się nad nim warto.

    · Zgłoś · 17 lat temu