Zielonej trawy miękka wilgoć
Różowych kwiatów świeża woń
Wiosennego wiatru słodki smak
Ciepłej dłoni brak
Owadzi bzyk i ptasi śpiew
Zieleń liści i szum drzew
Niebieskiego nieba kojący wzrok
Serca mróz
Strumyku miły plusk
Białych latawców widoki
Ziemi nierówność i kretowiny
Susza warg
Czarnej gałęzi kojący cień
W oczach łzy
W ręce list
Za mało, aby śnić
to dla mnie bardziej zabawa słowem, strukturami języka, a ja wolę treść, która chwyta w klatce piersiowej.
ale mogę powiedzieć, że przypadł mi do gustu!:))