Wiem miły że teraz patrzysz wiem
Bo drży mi już całe ciało
Tak chcę by się spełnił mój sen
To wszystko choć niby tak mało
A więc…
Pochylam się nisko
Przysuwam się blisko
Przeginam cichutko
Uśmiecham leciutko
Bo wiem
I w słowa zwykłe
Wielką słodycz wkładam
Dla ciebie całą słodycz jaką głos mój włada
I westchnienia tak ciche i nikłe
Jak cień
Dla ciebie mój miły dzień w dzień
Zostawiam furtkę otwartą
Że przejdziesz przez nią mam sen
Uchyloną na jedną czwartą
Mój sen
Do sadu mego cię wiodę
W zieleni nurzamy się cali
A ja ci daję z starej studni wodę
Karmię okruchami malin
Aldona Widłak
Wiersz
·
10 marca 2007
-
ewbłąd styl . nie " z starej studni" lecz "ze starej " popraw i wklej jeszcze raz