Literatura

Bo przyjaźń (wiersz)

N'avoie

Dla przyjaźni, której to nie ja pierwsza się wyrzekłam...
1. Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo kiedy trudno wiem, że staniemy obok siebie.
Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo kiedy będziesz chciała umrzeć ja umrę za Ciebie.
Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo mocni jesteśmy tylko wtedy gdy nie idziemy sami.
Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo przypieczętowałam nie raz wszystko to swymi łzami.
Bo łzy są znakiem uczuć wagi.
Żadnej obłudy ni odwagi.

2. Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo kiedy zabraknie mi sił i uklęknę z dotkliwego zwątpienia.
Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo wiesz ja tak mocno wierzę, że wtedy jak najszybciej przybiegniesz tu.
Bo przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo rożnie czasem jest.
Bo wiem, że przyjaźń potężna jest jak śmierć.
Bo nie raz przypieczętowałam to wszystko swą krwią.
Bo krew przyjaźni łączy zobowiązaniem.
Żadnym pieniądzem lecz ludzkich serc przywiązaniem..

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 21 marca 2007, 23:45
trochę tu tchnie próbą zbudowania podniosłego nastroju, wiersz prawdopodobnie pisany pod wpływem impulsu, ważnej emocji. Jednak wydaje mi się, że powtarzanie "przyjaźń potężna jest jak śmierć" w pewnym momencie staje się nudne, zaczyna wymagać jakiegoś dziwnego rymu, niekoniecznie potrzebnego i trafionego ("Bo rożnie czasem jest" - w dodatku literówka). Kilka ważnych sformułowań, ale niewiele poza tym.
przysłano: 12 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca