przez szczelnie zamknięte powieki
widzi czerwony świat
w objęciach szarego koca
z twarzą całą we łzach
trochę liryczna
i neurotyczna
ciut eteryczna
beztroska? - raczej nie
przyszłość ma dla niej
spłowiałe barwy
tak romantyczna
jak lilla -beż
zamknięta w swojej
małej skorupie
z dala od wszystkich
zapomnieć chce...
Inka
Wiersz
·
13 marca 2007
-
estelkolor ten niezbyt wydaje mi się szczęśliwy. wyraz 'ciut' też mało przyjazny.