lilla-beż

Inka

przez szczelnie zamknięte powieki
widzi czerwony świat
w objęciach szarego koca
z twarzą całą we łzach
trochę liryczna
i neurotyczna
ciut eteryczna
beztroska? - raczej nie
przyszłość ma dla niej
spłowiałe barwy
tak romantyczna
jak lilla -beż
zamknięta w swojej
małej skorupie
z dala od wszystkich
zapomnieć chce...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Inka
Inka
Wiersz · 13 marca 2007
anonim
  • estel
    kolor ten niezbyt wydaje mi się szczęśliwy. wyraz 'ciut' też mało przyjazny.

    · Zgłoś · 17 lat temu