Zgrabne nóżki
Małe rączki
Smukłe paluszki
Zawiązane wstążeczki
Różowiutkie, czerwienią zabarwione
Laleczką trzeba się pobawić
dotknąć, ale ona
nie chce słuchać
Za długo
Za blisko
zatrzymujesz oddech
Kiedy?
Czyj?
W każdej sekundzie
sznurki wżynają się w jego zniszczone dłonie
kilka tysięcy godzin barwienia
karmazynem wstążek
Lalki szybko zabliźniają rany
Szybciej naśladują
uczą się
przerastając nauczyciela
plus za symetrię, że najpierw wstążeczki, laleczka a potem już nie jest tak różowo. wzięłaś się za temat odważnie i ... wyszło.
pozdrawiam
niektóre rzeczy się rodza same z siebie... w tym wypadku i tak było.
wygląda na to że powinnam się zając opisywaniem paranoi