Literatura

Anioly (wiersz)

hewka


* anioly sa bo byly, jak chmury pierzaste,
nieciasne dla nich niebo gdy deszcz pada kroplami,
kwiaty, motyle je widza, miedzy nami *

w sklepie ze starociami aniol
z przekrzywionym skrzydlem
spoznil sie do smieci
wygrzebaly go dzieci sto lat temu
lub pozniej
stoi na polce miedzy porcelana
oglada sie wkolo kupujacych wiele
kubek ze szlaczkiem szmatke
lalke w koronkowej plamce

w tamtym swiecie
gdzie karawana gosci byla modna
tanczono tance z kotylionem
wachlarz mial barwy pawiego piora
ktos kogos calowal w paluszek niesmialo

kupilam aniolka za bezcen
a tamten czas zostal mi podarowany
---------------------------------------------------------------

/ sorry, za brak polskich znakow /

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 21 marca 2007, 23:47
a nie można jednak z nimi?
hewka 22 marca 2007, 16:27
ano mozna:))) pozdrawiam:)
przysłano: 18 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca