Literatura

Oni (wiersz)

Luśka

Poprawiony wiersz. Pewnie znów coś nie tak, więc czekam na rady jak go znów poprawić :).......................................................................błędy ort. :(
"Oni"

Ona;
Płomienie w oczach miała,
Ironiczny uśmiech
Gasł jej na ustach.
W ciepłym swetrze na przystanku,
Z kiścią wiśni rozmarzenia,
Winem smutki popijała.

On;
świat przemieżał szarym chodnikiem,
Śpiewem goił swoje rozterki,
Głód radości snem nasycał...
Z samotnością w parze,
Tańczył na ulicach.

Oni-piękni,niewidzialni...
Radowali by się miłością słodką,
Gdyby się tylko spotkali...

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 marca 2007 (historia)

Inne teksty autora

BEZ WODY
Luśka
Oni
Luśka
Ja
Luśka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca