szukałam zbawiciela
na tych brudnych ulicach.
unosiłam ręce
wbijając kolejny gwóźdź.
zaniemogły w strachu
szaleńcze myśli,
marzenia bezsenne.
powiedzą dobranoc.
Jestem.
Mrowisko tuż pod powierzchnią skóry
żyjące
Włosy nabiegłe pleśnią
a gardło niepłodne.
Choć tak bardzo chce pokazać
ile siły ma.
szukałam zbawiciela na tych brudnych ulicach
wbijając kolejny gwóźdź unosiłam ręce
zaniemogły w strachu szaleńcze myśli
mrowisko tuż pod powierzchnią skóry
włosy nabiegłe pleśnią a gardło niepłodne
choć tak bardzo chce pokazać ile siły ma
Pozdrawiam :)