In(n)a

Inka

lubiła pić mocną kawę
rzadko tańczyła
kochała długo spać
codziennie rano malowała rzęsy
czesała włosy
wciskała się w jasne jeansy
była zwyczajna...
miewała nocne koszmary
i stosy brudnych naczyń w kuchni
po obiedzie
spała na kanapie zwinięta w kłębek
jak wełna na sweter
tuliła czarnego kota
była poetką...
choć sama nie wiedziała
jak bardzo
jej słowa zmieniały świat...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Inka
Inka
Wiersz · 5 kwietnia 2007
anonim
  • Arek Janicki
    miłe w odbiorze, ale nic a nic nie zmieniło się na świecie (przynajmniej nic nie zauważyłem)

    · Zgłoś · 17 lat temu