Mój świat zamknięty w szklance wody
Mój świat odliczony kroplą porannej rosy
Mój świat...
Mój azyl...
Mój świat to nie cegła czy krzesło
Mój świat to nie łóżko czy drzewo
Mój świat to nie cztery ściany
Mój świat to nie stół czy fiat mały
Mój świat to kartka, długopis i cisza
Mój świat to chwilowa myśl zapisana w słowach
Mój świat to cisza krzycząca
Mój świat to ja...
Twój świat na pewno jest ciekawy, to pokaż go też ciekawiej, bo w taki sposób nuży.
pozdrawiam
wielcy poeci też tak zaczynali i w ich wierszach jest wiele powtórzeń .