Gdy zapłaczesz łzami rzewnymi ,
jak świat deszczem .
Będę stał przy tobie ,
by wetrzeć łzy wylane przez ciebie .
Już gasną wszystkie gwiazdy na niebie ,
a ja osuszam twoje łzy jak słońce
swoimi promieniami zroszoną trawę deszczem.
A ja przy boku twoim stoję ,
ponieważ kocham ciebie .
Bartłomiej Bianketti
Wiersz
·
18 kwietnia 2007
-
ewbanalnie i nieładnie