Literatura

życiowy rejs (wiersz)

Mazury189

życie jest okrętem niesionym morskimi falami ,
marynarze dniem i nocą walczą z wichrami .
I tam gdzieś w oddali trzepocą mewy swoimi
skrzydłami marynarzom nad głowami.

A gdy życiowy rejs dobiega do kresu swoich dni ,
szum morskich fal przypomina ciebie mi .
Przepłynąłem wiele morskich mil ,
dla kilku spędzonych z tobą chwil .

Napisany 2006.07.12

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 19 kwietnia 2007, 13:52
uwagi takie jak do poprzednich Twoich :(
przysłano: 18 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora

Chwila
Mazury189
Gwiazdy
Mazury189

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca