wiją się złotka rozbłysłe we wschodach
witają kwiaty rozkwitłe w ogrodach
wirują wdzięcznie jak panny w objęciach
szeptem wzdychając o wiosny zaklęciach
pląsają lekko dech wonny rozdając
nieśmiało kroczą krąg wrażeń poznając
i zgubią się słodko w tych barwnych wejrzeniach
przejrzą się w jasnych zachwytem spojrzeniach
szybciej i śmielej urodą wyrosną
chodź i sam zobacz jak ogród tchnie wiosną
slh
Wiersz
·
23 kwietnia 2007
-
ewwiosennie i lekko sie zrobiło :) Rymy niezbyt wyszukane , ale w tym obrazku nie rażą i w tym klimacie działaja na plus
-
nFTakie akademickie.