w wiosennym ogrodzie

slh

wiją się złotka rozbłysłe we wschodach
witają kwiaty rozkwitłe w ogrodach
wirują wdzięcznie jak panny w objęciach
szeptem wzdychając o wiosny zaklęciach
pląsają lekko dech wonny rozdając
nieśmiało kroczą krąg wrażeń poznając
i zgubią się słodko w tych barwnych wejrzeniach
przejrzą się w jasnych zachwytem spojrzeniach
szybciej i śmielej urodą wyrosną
chodź i sam zobacz jak ogród tchnie wiosną
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
slh
slh
Wiersz · 23 kwietnia 2007
anonim
  • nF
    Takie akademickie.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • ew
    wiosennie i lekko sie zrobiło :) Rymy niezbyt wyszukane , ale w tym obrazku nie rażą i w tym klimacie działaja na plus

    · Zgłoś · 17 lat temu