ŚWIADECTWO ZMYSŁÓW

Telesfor Sraczkowski

świadectwo zmysłów

zabroniono patrzeć
przez zaparowane okulary
więc ostro i dokładnie
na przekór ułudnym zmysłom
które dziurę w rękawiczce
widzą jako dziurę
a więc nieostro i znów niedokładnie

to może lepiej wyłupić oczy
ogłuchnąć
przestać czuć szorstkość jedwabiu
i przypaloną zupę?

nie wiem i mnie to nie obchodzi
dopóki zmysły są tak doskonałe


wtorek, 17 stycznia 2006 w „74”
Telesfor Sraczkowski
Telesfor Sraczkowski
Wiersz · 23 kwietnia 2007
anonim
  • ew
    przyjmuję bez końcowego dwuwersu

    · Zgłoś · 17 lat