napotworzył bóg psychopata
stół na krzywych nogach
szkodliwości dla środowiska
kazał uczyć w szkołach
o tych kredach, karbonach
co były,
ale jakoś tak dzisiaj ich nie widać
jakby przełęcze między czubkami głów
wzięły się niewiadomo skąd
a ja macham oskarżycielskim paluchem
od ziemi do nieba, od prawej do lewej,
na siebie i znów