Literatura

my (wiersz)

lele

z bardzo bardzo dawnych lat
Pan mnie ranic potrafi jak nikt
a potem Pan wkłada koszuli biel
i na odchodne Pan powie że ja to nikt
i będzie się Pan czuł tak jakby świat w butach miał

A może ja tę torbę w kąt?
I do niej bluzy me?
I podróż w dal, we dwie?

Ale Pan wie że ja i dal to za daleko stąd

Dlaczego my? Dlaczego w nas? I za co?
Mogło się nie zdarzyc. Mogło się nie spotkac.
Albo przejśc obok. Obok siebie obojętnie.
Mogliśmy powiedziec ,,nie" w pewnym momencie ,
I każdy w swoją stronę. Przecież tak robią ludzie na zakręcie.

I teraz Pan, proszę pana, miałby żonę jak sen
A ja bym miała jakiegoś Pana ... lub nie
I miałby Pan to co chce,
To znaczy dom, kolacje swe, a po kolacji uśmiech dam.
I dobrze czułby się tam Pan.
A ja bym dalej w słońca blask patrzyła jak przez mgłę
A może nie? Kto to wie...

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 6 maja 2007, 21:23
literówki do poprawy, będzie miło.
10 maja 2007, 20:46
hmm..:) to dobra rada. Ale wiersz ma już 12 lat. To antyk. a histori przecież się nie poprawia:)
10 maja 2007, 20:46
hmm..:) to dobra rada. Ale wiersz ma już 12 lat. To antyk. a histori przecież się nie poprawia:)
przysłano: 29 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca