Dość często łupie mnie w kręgosłupie

młody

dość często łupie mnie w kręgosłupie
drąży i kłuje, co denerwuje
niemal codziennie kiedy się schylam
cicho bądź głośno jego przeklinam

czemu tak boli? przecież ja młody
zgrzyt kręgosłupa zabiera swobody
kiedy ów chwyci, to nie przelewki
staję się dziki, gniewny i krewki

kiedyś kręgosłup był przyjacielem
pomagał kochać i szaleć, biec przez zawieje
dziś coraz mocniej mnie prześladuje
więc bez przesady nazwę go...draniem
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 17 głosów
młody
młody
Wiersz · 29 kwietnia 2007
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    gizelle
    zakończenie super :) niebanalny opis uczuć związanych z bólem kręgosłupa,czegoś takiego jeszcze nie widziałam

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • bielik
    genialne! wyróżnia się z tłumu patetycznych, nic nie znaczących tekstów.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Mona
    nie no.... ostatnia wzrotka trochę nawala.... ale ogólnie super:)... też mnie czasem łupie;)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • estel
    ale się nie zrymowało na końcu! ;)
    miało być śmiesznie, wyszło śmiesznie, zobaczmy co na taki zapis udręki powiedzą inni. :)

    · Zgłoś · 17 lat temu