po prostu

Drimmah

Szare twarze maszerują
po marszczonych trotuarach
dreszcz przenika przy tym wszystkich
w szarych płaszczach

deszcz o szyby dzwoni dźwięcznie
wieszczy wieści wyszukane
w ciszy czmycham na ulicę
niewidzialna, już przybrana

w kolor szary jak wy wszyscy
tak jest łatwiej
tak jest szybciej
przebyć życie i po wszystkim
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 6 głosów
Drimmah
Drimmah
Wiersz · 5 maja 2007
anonim
  • ew
    w ładnym rytmie tonie wiersz , spiewać można . i duż agłębia w tekście . Podoba mi się

    · Zgłoś · 17 lat temu