Bardzo lubię grać
Na gitarze
Ale tej drugiej
Nie-klasycznej
Nie-hiszpańskiej
Bardzo lubię
Naciskać po kolei
Każdą strunę
Lekko szarpnąć
By wydała dźwięk
Dotknąć
Palcem wzdłuż przejechać
Wszystko poczuć
Jakie szczęście
Że potrafię ją nastroić
Przecież tylko jedna czwarta
Ma dobry słuch
Pozostali to…
Spece od gitar
Elektrycznych
A po co ten wielokropek w ostatniej strofie ?